Doktorundan uyarı: Yılda 1 kez Check-Up yaptırın

Check-Up Yaptırmak Neden Önemli?

İSTANBUL (İGFA) – Check-Up, genel anlamıyla genel bir sağlık taraması olarak tanımlanabilir. Herhangi bir belirti olmasa bile belirli aralıklarla Check-Up yaptırmak önemlidir. Amacı hastalıkları erken teşhis ederek önlemektir ve böylece vücudun genel durumunu görmemizi sağlayarak risk faktörlerini azaltır.

Check-Up paketleri, kişinin yaşına ve cinsiyetine göre belirlenen tanı testlerini içerir. Bu paketler, kan tahlili, röntgen taraması, laboratuvar testleri ve ultrason gibi işlemleri kapsar.

Check-Up Yaptırmak İçin Belirli Bir Yaş Var Mı?

Check-Up için belirli bir yaş sınırı yoktur. 24 aylıktan 7 yaşına kadar her yıl bir kez, 40 yaşına kadar ise her 2 yılda bir Check-Up yaptırmak uygun görülmektedir. Kronik hastalıklara veya aşırı kiloya sahip bireylerin 30 yaşından sonra yılda bir kez Check-Up yaptırması tavsiye edilir. 40 yaşından itibaren ise düzenli olarak her yıl Check-Up yaptırmak sağlık sorunlarını önceden önlemede yardımcı olacaktır.

Önemsiz görünen belirtiler bile aslında ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Erken teşhis edilen hastalıkların tedavi başarısı daha yüksektir. Bu nedenle kendi sağlığınızı ihmal etmeyin ve yılda bir kez Check-Up yaptırarak sağlığınızı göz önünde bulundurun.

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Havuzdan göze tehlike! Yaz aylarında en sık görülen göz enfeksiyonuna dikkat

Hijyenik olmayan havuzların göz enfeksiyonlarına neden olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Op. Dr. Sibel Zorlu Öztürk, “Havuz suyunun temizliği hakkında görsel ve çevresel bulgular fikir verebilir. Suyun berrak olmaması, havuz kenarları ve merdivenlerin kaygan, yosunlu, sararmış olması, yoğun klor kokusu kirli suyla etkileşime giren artık maddelerden kaynaklanır. Bunlar hijyenin yetersiz olduğunu gösterir. Havuzlarda kullanılan klorlu suyun göz yüzeyinde tahriş, alerjik reaksiyonlar, kornea hasarı riski, enfeksiyonlara zemin hazırlama gibi göze zararları olabilir” dedi.

Astım ve KOAH ile karıştırılabiliyor! Rahat nefes almayı engelliyor

Hava yolu darlığı, üst solunum yollarında çeşitli nedenlerden dolayı daralmalar görülmesi ve hava geçişinin sınırlanması ile ilgili bir durumdur, yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Burak Aşık, hava yolu darlıkları hakkında bilgi verdi.

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.