Bakan Bayraktar: Petrol ve gaz sahalarının geliştirilmesinde ortaklıklar kurmak istiyoruz

Türkmenistan’ın Barış ve Güvenlik Yılı Konferansı’nda Değerlendirmelerde Bulunan Bayraktar’dan Önemli Açıklamalar

Bayraktar, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen Barış ve Güvenlik Yılı: Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanmasında Bölgesel Ekonomik İşbirliği Uluslararası Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguly Berdimuhammedov ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüşmeler gerçekleştirdi.

2025’in “Uluslararası Barış ve Güvenlik Yılı” ilan edilmesi hakkında konuşan Bayraktar, enerji sektöründe iş birliklerinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin enerji stratejisini enerji güvenliği ve enerji bağımsızlığı olmak üzere iki temel zorluk üzerinde şekillendirdiğini belirtti. Enerji talebinin artışı ve ithalata bağımlılığın azaltılması üzerinde durdu.

Bayraktar, Türkiye’nin Türkmenistan’a doğal gaz ithalatı gerçekleştirdiğini ve bu adımın doğal gaz arzının çeşitlendirilmesi ve bölgelere ulaştırılması açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, enerji stratejisinin bir parçası olarak bölgesel iş birliklerini öne çıkardı.

ELEKTRİK TİCARETİNİN HAREKETLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bayraktar, gelecekte Trans Hazar Doğal Gaz Boru Hattı ile Türkmenistan’dan Türkiye’ye ve Avrupa’ya doğal gaz akışının artacağına dikkat çekti. Ayrıca, elektrik ticaretinin de geliştirilmesi için Türkiye’nin komşularıyla iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkeler arası dayanışmanın ve ortak projelerin önemine değinen Bayraktar, bölgesel iş birliklerinin sadece ekonomik kazanç sağlamadığını, aynı zamanda barış, istikrar ve refahın artırılmasına katkı sağladığını vurguladı. Türkiye olarak bölgesel kalkınma ve enerji güvenliği için uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Bitcoin’de tüm zamanların rekoru: 118 bin doları aştı

Bitcoin’de tüm zamanların rekoru: 118 bin doları aştı

Borsa günü yükselişle tamamladı (9 Temmuz 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 169,06 puan artarken, toplam işlem hacmi 104,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,56, holding endeksi yüzde 1,56 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,5 ile sigorta, tek …

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.