Siirt Peynirine Yoğun İlgi

Siirt Peyniri: Doğal ve Geleneksel Bir Lezzet

Siirt’teki peynir sezonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem üretimde hem de talepte büyük bir artış yaşanıyor. Siirt’in yüksek kesimli yaylalarında elde edilen doğal sütten yapılan geleneksel peynirler, özellikle İstanbul, İzmir ve Adana gibi şehirlerden yoğun ilgi görüyor.

Siirt peyniri, salamura veya otlu olarak hazırlanıyor. Doğal yapısını korumak amacıyla peynirler, küplere veya bidonlara basılarak salamura ediliyor ve kış aylarında tüketilmek üzere serin ortamlarda muhafaza ediliyor. Üreticiler, Türkiye’nin dört bir yanından sipariş aldıklarını belirtiyor. Peynir satıcısı İdris Baykan, peynirlerin kurutulduktan sonra soğuk hava depolarında saklandığını açıkladı. Baykan, “Peynir sezonu ilkbaharda başlar ve sonbahara kadar devam eder. Siirt peyniri genellikle bölgede tüketilirken, Adana, Mersin, İstanbul ve İzmir gibi şehirlerden de yoğun talep görüyor” şeklinde konuştu.

Baykan, Siirt peynirinin eşsiz kalitesine vurgu yaparak, “Siirt peyniri Türkiye’nin en kaliteli peynirlerinden biridir. Buradaki lezzet gerçekten farklıdır. Kilosu 200 ile 250 lira arasındadır” dedi.

Müşteri Ahmet Öner de Siirt peynirini övgüyle anarak, “Her sene 50 kilo alıyorum ama neredeyse 500 kiloya kadar alıyorum. Peynirin tadı gerçekten harika. Bursa’ya gönderiyoruz ve Türkiye’nin dört bir yanına dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı. – SİİRT

Related Posts

Mersin’de Zücaciye Açılışı İzdihama Yol Açtı

Mersin Mezitli’deki zücaciye açılışında indirimli ürünler için izdiham yaşandı, yaşlı kadın fenalaştı.

Üreticiye dev destek! Proje limiti 1.2 milyon TL

Ardahan’da Tarım ve Orman Bakanlığınca hayata geçirilen projelerle üretim desteklenmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası işbirliğinde, küçükbaş hayvancılığını desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir …

Erzurum’da Gıda Denetimleri Sürüyor

11-18 Temmuz’da 321 denetim yapıldı, 14 başvuru Alo 174 Gıda hattında değerlendirildi.

Banka hesabınızı hemen kontrol edin! Ödemeler yatmaya başladı

Bakanlık destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yatan miktarı açıkladı.

Bakan Yumaklı, Iğdır’da ‘Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ kapsamında ilk hayvan teslim törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında Iğdır’da ilk etapta 14 çiftçiye 235 hayvan teslim etme törenine katıldı.

Elazığ’da Rekabetçi Bölgeler Toplantısı

Elazığ’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında iş dünyası sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı.