Roketsan, IDEAS Fuarı’nda Savunma Sistemlerini Sergiliyor

Roketsan, Pakistan’da Son Teknoloji Sistemlerini Sergiliyor

Roket ve füze sistemleri alanında faaliyet gösteren Roketsan, Pakistan’ın Karaçi şehrinde düzenlenen IDEAS Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri’nde en son teknoloji ürünü sistemlerini sergiliyor. Asya’nın en büyük savunma sanayisi organizasyonlarından biri olan IDEAS, bu yıl 12. kez gerçekleşiyor.

Roketsan tarafından yapılan açıklamaya göre, firma, bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak son teknoloji sistemlerini IDEAS’ta sergiliyor. Fuar kapsamında mini akıllı mühimmat ailesinden MAM-C, MAM-L, MAM-T, İHA-230 havadan karaya balistik süpersonik füzesi, TEBER güdüm kiti, KARAOK kısa menzilli tanksavar silahı, L-UMTAS lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füze sistemi, OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi, ÇAKIR seyir füzesi, SUNGUR hava savunma füze sistemi, LEVENT yakın hava savunma sistemi, LEVENT füzesi ve MİDLAS milli dikey atım lançer sistemini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, fuar hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Pakistan ile olan savunma ve havacılık sanayisi ortaklığını güçlendirmenin önemine değindi. 36 yıllık tecrübesi ve rakiplerinden öne çıkan ürünleriyle bölge ülkelerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaya hazır olduklarını belirten İkinci, fuara SİHA mühimmatları, tanksavar sistemleri ve son teknoloji füzeleri ile katılım sağladıklarını vurguladı. Ayrıca, Pakistan ile olan işbirliklerini daha da ileri taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.

IDEAS fuarında yapılacak görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağına inanan İkinci, Asya ülkelerinden ve dünyanın farklı bölgelerinden askeri delegasyonların ziyaret ettiği fuarın önemine dikkat çekti.

Kaynak: AA / Tolga Yanık – Güncel
Murat İkinci Teknoloji Pakistan Roketsan Savunma Türkiye Güncel Karaçi Spor

Related Posts

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Yetki belgesiz araç satanlara 72 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı, bu yıl yetki belgesiz ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde bulunduğu tespit edilen 101 gerçek ve tüzel kişi hakkında yaklaşık 72 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Nintendo Switch’e iOS yüklendi! Sonuç hüsran

Bir kişi iOS işletim sistemini Nintendo Switch’te çalıştırmayı denedi.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.

Sessiz Devrim Paralimpik Yolculuk Konferansı Adana’da gerçekleşti

Adana’da “Sessiz Devrim Paralimpik Yolculuk Konferansı” vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleşti. Engellerin bedenlerde değil, zihinlerde ve gönüllerde olduğunu ifade eden Köşger, “Zihninizdeki, gönlünüzdeki engeli kaldırdığınız zaman dünyada erişemeyeceğiniz başarı yok.” dedi.